Prăjitură cu rom și ciocolată – E atât de bună și o fac așa des încât știu pe de rost rețeta, ingredientele

Ingrediente:

  • 380 g făină
  • 90 g zahăr
  • 240 g unt
  • 3 gălbenușuri
  • 1 plic praf de copt
  • 150 g zahăr pudră
  • 2 linguri dulceață
  • 2 linguri cacao
  • rom

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm praful de copt, zahărul și amestecăm bine. Adăugăm 140 de grame de unt, 3 gălbenușuri și mixăm până la omogenizare.

2. Turnăm o treime de aluat pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenește frumos. Procedăm la fel cu aluatul rămas. În final, trebuie să obținem 3 foi de blat.

3. Într-un bol, batem untul rămas cu zahărul pudră, dulceața, pudra de cacao și romul. Amestecăm bine până când obținem o cremă densă și omogenă.

4. Mărunțim o foaie de aluat și o adăugăm în crema pregătită anterior.

5. Tapetăm o foaie cu cremă iar pe deasupra așezăm a 2-a foaie. Acoperim cu un strat de bezea din albușuri și coacem prăjitura la temperatura de 180 e grade, timp de 10 minute.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!

Loading...