Cremoasă, ușoară și foarte răcoroasă – Cea mai delicioasă plăcintă cu iaurt și lămâie

Ai nevoie de puține ingrediente și doar câteva minute ca să prepari plăcinta cu iaurt și lămâie:

  • Pentru: 6-8 porții
  • Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente

  • 1 pachet foi de plăcintă din comerț
  • 1 kilogram iaurt
  • 8 ouă
  • 300 g zahăr
  • coajă rasă de la 1/2 lămâie
  • 1 esență de vanilie

Cum se prepară?

  1. Se bat bine ouăle cu iaurtul până ce se omogenizează, iar compoziția devine ca o cremă, apoi adaugă zahărul în ploaie, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie.
  2. În tava de plăcintă tapetată cu hârtie de copt, așază o parte dintre foi, toarnă o parte din umplutură, jumătate din compoziție, apoi mai adaugă foi, toarnă restul umpluturii, iar la final acoperă cu ultimele foi de plăcintă. Se poate unge cu puțin ou bătut, dar nu este obligatoriu.
  3. Pune tava în cuptorul încins la 180 de grade pentru circa 20 de minute. Foile de deasupra ar trebui să fie maron-aurii atunci când plăcinta este gata. Ușor și rapid de făcut.
Loading...