Cea mai bună prăjitură de casă cu nucă – Crema este pur și simplu demențială

Ingrediente blat:

  • 6 albușuri
  • 6 linguri zahăr
  • 4 linguri făină
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • suc de lămâie
  • 10 linguri miez de nucă

Ingrediente pentru cremă:

  • 6 gălbenușuri
  • 120 g unt
  • 120 g zahăr pudră
  • esență de vanilie

Ingrediente pentru glazură:

  • 100 g ciocolată menaj
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare:

1. Pentru blat, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul și mixăm bine. Treptat, adăugăm făina și bicarbonatul.

2. Adăugăm miezul de nucă și amestecăm bine. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenește frumos.

3. Pentru cremă, batem gălbenușurile spumă. Adăugăm zahărul, amestecăm și punem compoziția la încălzit pe foc mic. Adăugăm esența și luăm crema de pe foc.

4. Pentru a forma prăjitura, tăiem blatul în 3 părți pe care le însiropăm. Le tapetăm cu cremă, formăm tortul iar la final decorăm cu glazură de ciocolată.

Să îl savurați cu drag! Poftă bună!

Loading...